Víš, jak potraviny správně skladovat?

Když potraviny doneseš z obchodu domů, je důležité je dobře uložit. Jedině tak ti vydrží dlouho čerstvé. Například v ledničce je několik teplotních zón, která se každá hodí pro jiný typ potraviny. Mrkni na obrázek.

Lednice nebo spíž?

Úplně nahoře v ledničce je vyšší teplota, proto tam ukládej například uvařená jídla, ale můžeš sem dát i ovoce či zeleninu, které nepotřebují chlad. Uprostřed lednice je místo vhodné pro sýry a další mléčné výrobky.  Dole v ledničce je nejchladněji, a proto je vhodné sem umístit maso a ryby. V šuplíku na zeleninu a ovoce je vhodné ukládat ovoce a zeleninu, které snáší nižší teploty (např. mrkev a jarní cibulka). Dvířka lednice jsou vhodná např. pro nápoje a vajíčka. Některé potraviny do lednice nepatří. Často se jedná o exotické ovoce, ale i rajčata, papriky, cibule, konzervy, zavařeniny a další trvanlivé potraviny.